I helgen har jag varit en riktigt duktig "hemmafru" och kokat äppelmos av äpplena vi fick i förra veckan. Jag gjorde en variant utan socker som V ska få äta när han börjar med gröt och en fantastiskt god variant med en touch av vanilj till oss.
 |
| Körde med stavmixern för att få en helt slät konsistens till lillgrabben. |
Till ett kilo skalade och i småbitar skurna äpplen tar man 2 dl vatten och låter försiktigt sjuda i minst 30 minuter (tillsammans med fröskrap av en delad vaniljstång och vaniljstången). Vill man ha en sötad variant häller man i 1,5 dl socker när äpplena kokat färdigt och låter det smälta. Därefter tar man bort kastrullen från plattan och häller i 1 tsk flytande atamon om man inte planerar att äta moset snabbt eller frysa in det. Vill man ha ett slätt äppelmos kan man köra det med stavmixern. Så enkelt och gott. Önskar att vi hade egna äppelträd så man fick göra det här varje år!
Lördagen har utöver moskoket bestått i promenad med med vovven och vagnen i det härliga vädret. Hela familjen var ute :-) Och jag har njutit av att få ha min make hemma en hel lördag. För att fira det gjorde jag Porterstek när vi kom hem.
 |
| Nikita, Måns och V i vagnen. |
 |
| Nikita med världens längsta tunga och jag med V i vagnen. |
Idag fick jag ha min käre make hemma ända till eftermiddagen eftersom han börjar jobba kl 16. Svärmor kom hit och tillsammans åt vi resterna av steken från igår och tog en långpromenad men vovven och den lille. Trodde nästan inte det skulle bli någon promenad idag med tanke på hur mycket det regnade i morse men på eftermiddagen kom minsann solen fram och vi hann precis gå vår runda innan skymningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar