måndag 16 april 2012

Grönt mos!

Okej, dags för ytterligare ett barnmatsrecept. Den nya favvon hos lille herrn i huset är från senaste numret av"Vi föräldrar" (nr 5 2012). Jag gillar egentligen inte den typen av tidningar men den här gången fick det gå. Och jag hittade ju ett toppenrecept så det var nog ett bra köp ändå :)

Grönt äggmos, 2 babyportioner.
Koka 1 ägg i kastrull eller äggkokare. Dela 3 medelstora potatisar i mindre bitar och koka dem tillsammans med en "halv" Broccoli (ca 125 gr) tills de är mjuka. Häll av spadet men spara lite kokvatten till spädningen. Mixa potatisen och broccolin med stavmixern. Hacka ägget och blanda i moset, tillsätt 2 tsk fett (olja eller smör). Späd ev med lite av kokvattnet och krydda med någon örtkrydda. Jag har använt örtagårdskrydda.

Fin-lunch för en liten goding...

1 kommentar:

  1. Halloj! Såg det oxå i Vi föräldrar, ska absolut testa till Gabbeponken!

    Att V redan kryper uppför trappen, helt galet vad tidig han är!! :)

    Kram

    SvaraRadera